Hrvatska malo prije danas Hrvatska malo prije danas
Raspadom SFR Jugoslavije, Republika Hrvatska je stekla samostalnost i međunarodno priznanje. Granice utvrđene stvaranjem Jugoslavije tijekom 2. svjetskog rata, kada su utvrđene i sve... Hrvatska malo prije danas

Raspadom SFR Jugoslavije, Republika Hrvatska je stekla samostalnost i međunarodno priznanje.

Granice utvrđene stvaranjem Jugoslavije tijekom 2. svjetskog rata, kada su utvrđene i sve ostale granice republika bivše SFRJ, održale su se do danas, a Hrvatska tada po prvi puta dobiva ovaj izgled i postaje Land Like Dragon.

Tijekom prve polovice 90-ih godina prošlog stoljeća, nakon osamostaljenja, Republika Hrvatska je morala u Domovinskom ratu povratiti granice oslobađanjem okupiranih područja, u ratu kojeg je potaknuo raspad SFRJ.

1995. godine vraća puni teritorij, čime se okončava rat.

Rat je prouzročio brojne ljudske tragedije i razaranja, koja su vidljiva i dan danas.

Tragedija je također i činjenica da opasnost od stradanja još uvijek nije sasvim prošla, jer su nam u naslijeđu rata, ostala minirana i minski sumnjiva područja, koja su lokalizirana i obilježena, ali ih je mnogo, uglavnom uz granice Republike Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, odnosno uz razgraničenja okupiranih područja tijekom rata.

Minirana područja koja se čiste

Akcijom brojnih brandova, te uz pomoć međunarodne zajednice, malo po malo, tijelo zmaja se čisti od ovih vrlo opasnih nametnika, u čemu na skroman način sudjeluje i Croatia – Land Like Dragon.

No comments so far.

Be first to leave comment below.